Att använda sig av Internet och molnet

Många är det som idag använder sig av molnet för att lagar sina filer,  man gör sin back-up av mobilen mot något av de back-up tjänster som finns. Praktiskt när man skaffar sig en ny mobil att återställa den nya mobilen från den senaste back-upen som finns lagrad i ett datamoln.

Använda sig av molnet

Vad går att lagra i molnet?

Det finns mycket som kan lagras just i ett datamoln, allt från websajter till bilder. Det är som sagt inte bara din mobiltelefons back-up utan du kan lagra allt ditt digitala arbete i ett datamoln. En av de stora fördelarna med lagring i molnet är att du kommer åt det oavsett var du befinner dig. Du kan ena stunden sitta vid ditt skrivbord på din arbetsplats och komma åt data till nästa vecka då du sitter på ett tåg någonstans och komma åt exakt samma fil eller dokument.

Storheten med Internet

Man kan tycka att detta är en av de stora och fantastiska sakerna med Internet, åtkomsten till olika saker och ting. Mycket beror på den utveckling som funnits och finns idag inom IT, allt från utveckling av dataprogram och uppkopplingar via olika leverantörer, 3G, 4G eller olika fiberlösningar. Det finns i princip allt på nätet, du kan handla dina matvaror, kolla på TV, spela på online casinon, beställa pizza, göra din årliga deklaration, leta efter telefonnummer och adresser. Ja, skulle vi räkna upp allt så får vi sitta ett tag till.