Att nå måltjänsterna var man än är

Största fördelen med molntjänster som Dropbox och Google drive är att de går att nå var man än befinner sig så länge man har internet uppkoppling. Detta betyder att så länge du har en modern smartphone med täckning så kan du nå din data, eller är det verkligen så?

iPhone skärm

Majoriteten av alla smartphones idag är tyvärr inte vädertäta och de är inte alltid speciellt bra på att visa den informationen man vill nå. För att inte tala om att batteritiden inte är den bästa.

Mobilen

För det första så bör man välja en mobil med stor skärm för att lättare kunna ta del av dokument, några exempel är Galaxy note 4 från Samsung eller iPhone 6 plus från Apple. Dessa två enheter har dels större skärmar på över 5″ och högre upplösningar än många andra smartphones. Detta betyder att det blir mycket behagliga att läsa stora dokument som finns sparade i molnet. En annan funktion man bör tänka på är att inte ha för lite lagringsutrymme. Även om molnet gör att allt behöver vara lagrat på din mobil hela tiden så är det bra att kunna spara ner de filer som man alltid behöver kunna nå för de gånger man inte har mobiltäckning.

Tillbehören

För att kunna använda mobilen var som helst krävs även tillbehör, huvudsakligen på grund av att de inte är konstruerade för att motstå fukt eller partiklar. Med andra ord regn eller sand.

Batteritiden är inte heller alltid den bästa, det betyder att om man är ute i skogen mer än något dygn så börjar det bli tufft. Att köpa ett extern batteri kan då vara en väldigt bra idé och kostar inte heller allt för mycket.