Dropbox

Dropbox är ett av de molntjänstalternativ som just nu finns på marknaden. Via Dropbox kan du lagra och dela dina filer på internet. Tjänsten finns både i gratis- och betalversion och vilken du bör välja beror främst på hur stort lagringsutrymme du behöver. Dropbox är en utmärkt tjänst för dig som använder datorn mycket i jobbet och är i behov av att kunna dela filer och mappar med människor som bor långt ifrån dig. Med hjälp av Dropbox kan dina anställda och samarbetspartners bo och arbeta i princip vart som helst i världen, eftersom ni enkelt kan dela allt som är viktigt direkt via nätet.

Lagra i dropbox

Fördelar med Dropbox

Den största fördelen med Dropbox är att den säkerhetskopierar alla dina filer. Skulle din dator gå sönder finns filerna alltså sparade på din Dropbox, vilket innebär att du fortfarande har tillgång till dem. Säkerhetskopiering gör det dessutom möjligt för dig att återställa en fil som skadats.

En annan fördel med Dropbox är förstås att det är så enkelt och smidigt att dela dokument och andra filer. Genom att dela ett dokument kan flera personer granska och redigera det samtidigt. Ni kan alltså arbeta på ett dokument samtidigt och hjälpas åt att fylla på det. Detta är ovärderligt för människor som arbetar tillsammans men befinner sig på olika platser. Förutom att dela filer kan du dessutom dela mappar via Dropbox.

Ytterligare en fördel med Dropbox är att det gör det möjligt för dig att komma åt dina filer via alla dina enheter. Dropbox går nämligen att använda både via datorn, mobilen och surfplattan. Tjänsten fungerar både via Android och iPhone. Det räcker med andra ord att du har med dig mobilen på det viktiga mötet. Genom Dropbox kan du skriva ner och spara alla viktiga anteckningar och sedan gå igenom dem och arbeta vidare på kontoret när du har tillgång till din dator igen.

Lagra i molnet