Fitnessappar – en annan molntjänst

Vad är det egentligen som gör smarttelefonerna så bra och användbara? Svaret på den frågan är så klart applikationerna! Det finns gott om så kallade appar för dig som tycker om att träna. Applikationernas utveckling har gått hand i hand med telefonernas och du kan idag få en ytterst personlig träningsupplevelse med hjälp av din mobiltelefon. Det är också viktigt att ha de rätta tillbehören till din träning för att få den ultimata upplevelsen.

joggande kvinna

Tillbehör

När du tränar med din smartphone vill du så klart inte att den ska störa dig på något sätt. Du vill självklart inte heller att den ska gå sönder. Då gäller det att köpa rätt tillbehör. Det vanligaste träningstillbehöret är mobilarmbandet. Då sitter din telefon bekvämt fast på armen. Du kan utan problem byta låt eller kolla din träningsapp utan att behöva ta ut telefonen ur armbandet. Ett annat alternativ är ett mobilbälte, det är helt upp till dig vilket som är skönast. Mobiltillbehör kan helt enkelt hjälpa dig att ta med din smarttelefon på löpturen eller till gymmet.

Applikationer

Olika applikationer har olika styrkor och svagheter. De bästa träningsapparna kan lagra dina workouts i molnet, så att du alltid kan hålla koll på din träning och har tillgång till statistiken även om din telefon skulle krascha. En av de mest nedladdade är Runkeeper. Det som är så bra med Runkeeper är att den förser dig med en så kallad Health Graph – statistik över din hälsa helt enkelt. Hälsografen hjälper dig hålla koll på din vikt, vad du äter, hur du sover och tränar – med andra ord allt som har med din hälsa att göra.

En annan bra fitnessapp är Endomondo. Den är enkel att använda och genom att slå på din GPS kan du enkelt få information om hur du rör på dig. Appen ger till exempel besked om antal kilometer/timme.