Google Drive

Google Drive, som tidigare hette Google Docs, är en kostnadsfri molntjänst skapad av Google. Tjänsten gör det möjligt för dig att dela dina dokument och mycket annat på nätet så att du och andra enkelt kan komma åt dem.

Lagra på google drive

Fördelar med Google Drive

En stor fördel med att använda dig av Google Drive är att du enkelt kan redigera dina dokument direkt via nätet. Detta gäller allt från text-dokument och kalkylblad till presentationer. Allt du behöver är tillgång till internet. Även delade dokument går att redigeras av både dig och till exempel dina arbetskollegor.

En annan fördel med Google Drive är att det är så enkelt att dela saker med andra. Genom att bjuda in andra personer kan de smidigt granska eller redigera dina dokument direkt via nätet och du har tillgång att se det redigerade dokumentet direkt.

Ytterligare en fördel när du använder Google Drive är att du kan lagra och synkronisera valfria filformat, såsom dokument, bilder, musik och mycket mer. Detta gör det möjligt för dig att komma åt filerna oavsett vilken enhet du använder. Om din dator oväntat skulle gå sönder så finns filerna fortfarande kvar på Google Drive.

Ännu en fördel med att du kan lagra dina filer på Google Drive är att du har åtkomst till dem via överallt. Bara du har internet så kan du granska och använda dina filer både via datorn, mobilen och surfplattan. Detta är en stor fördel för dig som ofta använder datorn i arbetet. Använd mobilen eller surfplattan för anteckning på mötet och fortsätt jobba direkt från datorn när du kommer tillbaka till kontoret.

Lagra i molnet