Microsoft SkyDrive

SkyDrive är en molntjänst från Microsoft som gör det möjligt för dig att lagra och komma åt dina filer vart du än befinner dig. Genom att spara filer på din SkyDrive finns de alltid tillgängliga för dig oavsett vilken enhet du använder, eftersom du med SkyDrive enkelt kan synkronisera dina filer mellan alla dina enheter. Om du redan har ett Microsoft-konto kan du enkelt skaffa SkyDrive, om inte så går det ändå väldigt smidigt att registrera ett konto och skaffa tjänsten.

Microsoft Skydrive

Fördelar med Microsoft SkyDrive

Den största fördelen med SkyDrive är förstås att du kommer åt alla dina filer (dokument, foton, musk etc.) vart du än är. De är inte låsta till en enhet, utan genom att synkronisera filerna mellan dina enheter kan du se dem från datorn, surfplattan och mobilen. Skydrive fungerar både på PC och Mac.

Du kan bjuda in andra personer eller grupper så att de kan ta del av en specifik fil eller mapp på din SkyDrive. Detta är en riktigt bra funktion för dig som arbetar hemifrån eller har anställda som jobbar långt från kontoret. Via fildelning kan ni snabbt och smidigt dela information och gå igenom nya arbetsuppgifter och mycket annat direkt via nätet. På SkyDrive kan du även sluta dela filer och mappar med andra. Du kan alltså ta bort personer från att se dina filer när du vill.

Ännu en fördel med SkyDrive är att du kan dina filer i sociala medier. Du kan till exempel publicera foton på Facebook direkt via din SkyDrive. Detta gör det enkelt för dig att uppdatera dina vänner om vad du har för dig även om du inte har tillgång till din dator, eftersom SkyDrive kan användas direkt via mobilen.

Lagra i molnet