Mobilanpassat

Man kan nog inte neka att smartphones har gjort många saker mer lättillgängliga för oss. Mer och mer får mobilversioner eller anpassas för att kunna skötas med mobilen.

smartphone

Mobilsurf

Alla tjänster och funktioner i världen hade inte varit praktiska om det inte vore för responsiv design, ett sätt att anpassa sajter så att de går lika bra att besöka på mobilen som på datorn. Detta kräver att gränssnittet ändras dynamiskt och sajten kan identifiera vilken plattform varje besökare använder sig av. Detta är mer eller mindre praxis nu, men när folk först började surfa på mobiler var detta långt ifrån sant.

Spel

Spel är en ofantlig stor marknad och så fort det blev möjligt att spela riktiga spel på mobilen ökade bara denna marknad. Idag finns det otaliga spel att ladda ned från App Store och Google Play, och många av dem är helt gratis, men då får man vara beredd på att annonser följer med såklart.

Banktjänster

Banken på internet har funnits i bra många år, det tog ett tag för tjänsten att komma igång och verkligen börja användas av majoriteten, men när det väl var etablerat var det nog få som saknade att behöva åka ut till det närmaste bankkontoret för att sköta sitt konto. Idag har vi ju inte bara banken på mobilen utan även praktiska tjänster som Swish som låter oss föra över pengar till andra på under en minut.