Streama direkt i mobilen

Streaming är något som vi konstant har tillgängligt idag eftersom vi nästan alla går omkring med en smartphone i fickan. Och utbudet är minst sagt stort!

Film & TV-serier

Tjänster som Netflix och HBO Nordic har gett oss möjligheten att titta på filmer och TV-serier nästan när vi vill. Är man inte uppkopplat till något Wi-Fi bör man ju dock vara lite sparsam med hur mycket man ser och i vilken kvalitet om man inte vill gå över sin månadsgräns ganska snabbt. Och medan utbudet helt klar är stort kan man inte förvänta sig att få det absolut nyaste direkt i dessa tjänster. Film- och TV-bolagen vill ju trots att tjäna pengar på dessa på andra vis innan de blir tillgängliga för streaming.

streaming_465286472

Sport

Om det dock är något som de ovanstående streamingtjänsterna inte har så är det sport. En stor anledning till detta är ju att många föredrar att se sin favoritsport live och det kräver lite annat av ett företag. En bransch där många har satsat en hel del på detta är spelbolag. Medan inte alla kanske erbjuder livestreaming av matcher kan man ofta hitta detta bland de största och bästa. För att kunna ta del av dessa måste man dock skaffa sig ett konto på en av dessa spelbolags sajter. Det är dock få spelbolag som stödjer andra operativsystem än iOS och Android, så har man något annat kan det bli svårare att hitta rätt.

Ett stort undantag till allt detta är dock världen av e-sport där nästan allt sänds gratis på plattformar som Twitch och Youtube. Beroende på vad det är för e-sport man tittar på kan det ju så klart förekomma reklam från sponsorer och liknande eftersom det är gratis, men med tanke på hur van vi är vid detta från allt TV-tittande tar inte detta från upplevelsen.