Vårda din Apple-enhet med omsorg

Apple har sedan länge varit synonymt med avancerad teknologi och högkvalitativa enheter. De som tagit steget och sadlat om till märkets produkter talar ofta entusiastiskt om skillnanden gentemot tidigare enheter och lovprisar allt från användarvänlighet till effektivitet. Även vad gäller designen ligger tillverkaren ofta i framkanten av utvecklingen och skapar tekniska prylar som tål att tittas på. Tillsammans gör dessa faktorer att vi gärna investerar en slant för att få särskilt bra teknik. Idag är vi dessutom så pass beroende av våra diverse apparater att vi ofta behöver dem för att vardagen ska fungera.

Rose Carson / Shutterstock.com
Rose Carson / Shutterstock.com

Med tanke på att vi tar med våra mobila enheter vart vi än går och använder dem dagligen är det självklart att de kan råka ut för en hel del. Även om en del slitageskador inte påverkar prestationen är det bra att vara rädd om sin Apple-enhet. På så vis optimerar man funktionen, samtidigt som man förlänger livstiden hos produkten. Att ta hand om en bärbar dator kan till exempel innebära att man justerar inställningarna, så att enheten inte behöver lägga energi på onödiga program. Virusrisken för Apple-produkter har tidigare varit relativt låg, men den myten är krossad så det gäller att skydda sin dator precis som det vore en PC. Särskilt äldre enheter kan ändå behöva ses över någon gång för att maximera prestandan. Ofta upplever användare att batteritiden försämras med åren. Då kan det vara bra att skaffa en ny Mac-laddare. Sladden brukar böjas kraftigt, vilket vid upprepad påfrestning kan skada trådarna inuti kabeln.

För att skydda själva enheten mot repor, slag eller stötar är ett passande fodral att rekommendera. Ett snyggt fodral till din MacBook eller en fin iPhone-sleeve kostar inte särskilt mycket, men gör din apparat och dig själv en stor tjänst samtidigt som du kan uttrycka din personliga stil. Förutom att städa upp enheten virtuellt kan det ibland också vara trevligt – och hygieniskt – att göra rent produkten rent fysiskt. Med lite underhåll då och då får du mer ut av din Apple-enhet!